Még a Doki is beígérte magát ebbe a Vissza a jövőbe tematikájú amerikai bárba

Még mielőtt a koronavírus szinte teljesen ellehetetlenítette az amerikai bárokat, országszerte nyitottak a nem hivatalos, filmes tematikájú vendéglátóhelyek. Olyanok például, mint a Gyűrűk Ura trilógia előtt tisztelgő pop-up bár Chicagóban, vagy a Dolly Parton vendéglátóhely Brooklynban.

Jay Wilkinson helyi művész segített a dizájn kialakításábanForrás: Jay Wilkinson / Mcfly's / Facebook.com

Most, hogy az ország megpróbál visszatérni a normális kerékvágásba, sokan, akik eddig csak dédelgették az álmaikat - illetve a kényszerszünet alatt dolgoztak is rajta ezerrel - végre kinyithatnak. Így volt ezzel az a bártulajdonos is, aki a texasi Fort Worth-ben nemrégiben megnyitotta a McFly's Pub névre elkeresztelt bárját.

A név azt rejti, amire a filmrajongók gondolnak. A bár a Vissza a jövőbe filmek 80-as évekbeli világát eleveníti meg, és Marty McFlyról, a filmek főszereplőjéről kapta a nevét, akit Michael J. Fox alakított 1985-ben, majd 89-ben és végül 1991-ben.

A Foodandwine.com cikke szerint a bár meglehetősen komolyan veszi a Vissza a jövőbe témát: Instagramra kívánkozó freskók díszítik a kerthelyiségre és a parkolóra néző falakat (Dr. Brown és Marty az egyik falon, a parkoló oldalán pedig a harmadik rész western jelenete látható az indiánokkal). Bent neonfényes bárszékek, öreg bőröndökből kialakított lámpák, 80-as évekbeli játéktermi játékok és mennyezeti ventilátorrá alakított propellerek adják meg a hangulatot.

Az italokat illetően a kocsma 10 csapolt sörrel és 15 fajta üveges sörrel szolgálja ki a vendégeit, de az igazi kuriózum a tematikus koktélválaszték. Például a kék Curacao, a tequila és a Malibu rum keverékével készülő "Gigawatt Shot", vagy a "Great Scott" (magyarul "Te magasságos!"), ami Johnny Walker Black-kel, juharsziruppal, narancslével, citrommal és lime-al készül.

A helynek egyébként olyannyira híre ment, hogy egy vidóüzenetben, a Dr. Emmett L. Brown-t játszó Christopher Lloyd színész nemrég megígérte, hogy egyszer ő is beugrik majd a bárba. Igaz egyelőre még csak a teraszon fogyaszthatók az italok - a járványügyi szabályozások miatt -  de így legalább látható az a pár DeLorian "időgép", ami néha-néha megjelenik a bár előtt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek