Zöldellő udvarral és Kairótól Kalkuttáig mottóval nyit új éttermet a Dobrumba

A bulinegyedben található, és hatalmas rajongótáborral büszkélkedő Dobrumba étterem terjeszkedni kezdett, és a tervek szerint már augusztusban megnyitja új éttermét Pingrumba néven. Kiszabadulva a belvárosból Buda felé vette az irányt, és a Széll Kálmán térnél, az 1997 óta itt müködő Ping Kínai Étterem épületében rendezkedett be. 

Marokkói citromos-olívás csirke tagine, az Atlasz-hegységbőlForrás: Andras Zoltai / Dobrumba / Facebook.com

Az ex-kínai étteremnek jóval nagyobb nem csak a konyhája, de a vendégtere is, így többen elférnek majd az asztalok mellett, ahol az új mottó szerint, Kairótól Kalkuttáig jelennek majd meg az ételek. 

A budai Pingrumba éttermet a Dobrumbához hasonlóan a tulajdonosok utazásai inspirálták. A menükártyákon azonban már csak félig-meddig maradnak meg a közel-keleti és észak-afrikai ízek. Megjelenek ugyanis a Perzsiára, Nyugat-Ázsia vadlovas sztyeppéire és az Indiára jellemző fűszerek, ízek és illatok – olvasható az új étterem Facebook oldalán.

Az új életre keltett kanai étteremnek kizöldült a belső kertje is, illetve a vendégteret úgy alakították ki, hogy a kisebb-nagyobb baráti társaságok és a családok is elférjenek, és úgy érezzék magukat, mintha „vendégségbe érkeztek volna a Széll Kálmán tértől sok ezer kilométerre keletre".

Egyébként az elmúlt évek alatt több olyan étterem és bisztró is volt, ami kiszakadt a belvárosból és Budán találta meg a helyét. Szulló Szabina és Széll Tamás étterme a Stand25 a Belvárosi Piacot hagyta el és Krisztinavárosban lett nagyétteremmé. Az À la Maison reggeliző pedig a 12. kerületi Hegyvidék Központba költözött, hogy felélessze a volt Michelin-csillagos Tanti helyiségét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek