Határon túli ételek és gluténmentes finomságok is lesznek ezen a vásáron

A GasztroPLACC Extra idén festői környezetbe költözött: a Diósgyőri vár melletti Vásártéren kínálják majd fogásaikat a régió élvonalbeli éttermei és borászai. Sőt, a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából határon túli finomságokat is kóstolhatunk majd az eseményen, ami július 10-én este hat órától éjfélig várja a vendégeket.

Forrás: GasztroPLACC / Mocsári László

A Végállomás Bistorant pljeskavicát, kajmákot, lepényt és ajvárt készítenek, a Desszertem pedig erdélyi sült, szilvalekváros „krémessel" csalogatja majd a „gasztronautákat". Gluténmentesen is élvezhetjük majd a gasztroestét, köszönhetően például a Lili's Truck 100% gluténmentes ételeinek. Kézműves hamburgerek, óriás palacsinták, tortillák és saláták is szerepelnek a kínálatban.

A Pizza, Kávé, Világbéke pedig mangalica bahnme-vel, málnás mascarponéval és habcsókkal készül, és ha mindez még nem lenne elég, a Borsod Burger vega hamburgerét és street food szalonnasütését is érdemes lesz megnézni és megkóstolni.

A GasztroPLACC napokon - vagyis augusztus 14-ig, minden péntek este, még a Diósgyőri vár is meghosszabbítja a nyitvatartását, így az érdeklődők 18:00-21:00 között kedvezményes sétajegyet válthatnak – olvasható a sajtóközleményben és a Facebook-on, ahol a részletes program és a kiállítók listája is megtalálható. Az ingyenes rendezvény család- és kutyabarát. A legkisebbeket baba-mama szobával, a gyerekeket játszósarokkal, a négylábú kedvenceket pedig frissítővel várják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek