Nemsokára kedvenc food truck-jaink várnak majd a rakparton

A pályázatot a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ írta ki július elsején. Célja, hogy a főváros két frekventált helyszínén, a pesti alsó rakparton és a Városháza parkban időszakos vendéglátás alakuljon ki, illetve, hogy segítséget nyújtson a helyi vendéglátóipari szektor résztvevőinek az újraindulásban.

IllusztrációForrás: Arturo Rey / Unsplash

A sajtóközlemény szerint a pályázatok olyan étterem és bisztró, vagy mozgóbolt tulajdonosoknak kínálják a büfékocsi, vagyis food truck elhelyezésének lehetőségét a megadott két helyszínen, akik rendelkeznek fővárosi székhellyel. Az egyenlő esélyek érdekében a rakparton sorsolás útján választják ki azokat, akik közterület-használati hozzájárulást kapnak. A bérleti díj a piaci árnál kedvezőbb mértékű lesz, a kiírás pedig 14 db árusító helyre szól.

A kitelepülő vendéglátóhelyek mellett a Központ infópontja, a „nyári Hütte" is felépül, itt az érdeklődők megismerhetik a Restart Budapest kártya kedvezményeit és a főváros ingyenes attrakcióit.

A rakparton 2020. július 18-19-én és július 25-től augusztus 13-ig tartó időszakra szól a pályázati kiírás, a Városháza parkban pedig július 18-tól egészen szeptember 13-ig; a feltételeket a linkkelt weboldalakon találni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek