Ennek az étteremnek köszönhetően a szlovén konyhák is felkerültek a Michelin-térképre

A Michelin Guide most vizsgálta meg először a szlovén gasztronómiát, és pont amiatt az étterem miatt, mely rögtön két csillaggal is gazdagodott - olvasható a sajtóközleményben. A Kobaridban található Hisa Franko séfje Ana Ros, aki korábban már a budapesti Gourmet Fesztiválon is tiszteletét tette egy általa kreált exluzív vacsora idejére.

Forrás: Hisa Franko / @martasandini / Facebook.com

A séfet 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. Miután elnyerte a kulináris világ Oscar-díját, így nyilatkozott "Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem."

Amint látni, be is váltotta az ígéretét, mivel a Hisa Franko rögtön két csillaggal is gazdagodott. A másik öt csillagot a Radovljica melletti Vila Podvin, a Maribor melletti Hisa Denk, a ljubljanai Atelje, a vipavai Pri Lojzetu és a Nova Goricai Dam éttermek között osztották szét. Bib Gourmand minősítést kilenc szlovén étterem kapott, 37-et pedig Michelin-tányérral tüntettek ki. Ezt az elismerést olyan éttermek kapják, amelyek egyedi választékkal rendelkeznek.

A Michelin Guide nemzetközi igazgatója a keddi online díjátadó rendezvényen elmondta: a 120 éves étteremkalauz feladata az volt, hogy felfedezze a világ legkiválóbb kulináris célpontjait, amik között Szlovénia ma már kétségkívül ott van. Hiszen a tehetséges és kreatív szakácsok a rendkívüli természeti erőforrások okán, amelyek lehetővé teszik a kiváló minőségű alapanyagok előállítását, napról-napra egyre kivételesebb ételeket készítenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek