Robot felszolgálók segítenek be a holland étteremben

A Dadawan, egy ázsiai fúziós étterem Maastricht városában, új munkásokkal nyitott újra, miután június elsejével Hollandiában is enyhítették a kijárási korlátozásokat. A felszolgálók mellett, most robot kisegítők is közreműködnek a napi munkában.

Forrás: Dadawan / Facebook.com / AD.nl

Amy, Aker és James üdvözlik a vendégeket, pillanatok alatt testhőmérsékletet mérnek és felszolgálják az italokat, illetve az ételeket. A robotoknak teste és karja van, az arcuk pedig egy led kijelzős monitor, amin keresztül főként színkódokkal kommunikálnak. Az étterem szerint azért lettek „felvéve", hogy csökkentsék az ember és ember közti kapcsolatot, amíg szükség van rá - olvasható a Lonely Planet cikkében. 

A három robot mellett dolgozik emberi személyzet is az étteremben, ők veszik fel a rendeléseket és az étkezés után fertőtlenítik az asztalokat. A robot pincérekről mindenkinek más véleménye van a közösségi médiában. Egyesek jó ötletnek tartják, mert az étterem okosan használja a technológiai vívmányokat, mások viszont úgy gondolják, hogy a robotok elveszik az emberek munkáját és megélhetését. Erre válaszul viszont nagyon sokan úgy vélekednek, hogy ha megfontoltan el van osztva a munka az étteremben, akkor nem kell feltétlenül úgy gondolni az esetre, mint az emberi munkaerő felcserélése, hanem mint egy biztonsági lehetőség.

A Dadawan étterem robotjai Maastricht városában teljesítenek próbaidőt, de lehet, hogy később Eindhovenben és Arnhemben is megpillanthatják őket Danny Deng éttermeiben, ahol a sushi kéz a kézben jár a szójaszószos hamburgerrel.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek