Vírusbiztos üvegházakban vacsorázhatunk majd ebben a holland étteremben

Egy amszterdami étterem egy nagyon innovatív ötlettel állt elő, ami betartatja a másfél méteres társadalmi távolságtartás szabályát, de közben vacsoraélményt is nyújt: a kétszemélyes miniüvegházak az amszterdami kikötőben található Mediamatic ETEN étterem és galéria kísérleti helyszíneként nyitottak meg.

Mediamatic ETEN, Amszterdam - engedéllyelForrás: Willem Velthoven, Amsterdam / Mediamatic / Press

Az étterem egy nagyobb Mediamatic cég alvállalkozása, mely elsősorban művészetekkel és újító vállalkozások megvalósításával foglalkozik, komoly környezetvédelmi elképzelésekkel. Az étterem ennek köszönhetően vegán ételeket szolgál fel és a mini üvegházakban 4 fogásos vacsorákat kínál majd, miután hivatalosan is megnyitják.

Ez azt jelenti, hogy amíg a kormány nem ad rá engedélyt, ez az egyedi étterem sem nyithat még ki, de a négy darab, kettő- vagy háromszemélyes üvegházat jelenleg is tesztelik a személyzet és barátok bevonásával; olyan párokkal, akik egy háztartásban élnek - olvasható a Mediamatic.net oldalán.

Az üvegházacskák a francia chambre séparée-ról kapták a nevüket - engedéllyelForrás: Willem Velthoven, Amsterdam / Mediamatic / Press

Természetesen a házacskák elsődleges feladata, hogy védje a felszolgálókat és a vendégeket, de esztétikai szerepét sem szabad elfelejteni, mivel a Dijksgracht, vagyis a régi kikötőnél helyezkedik el, csodás kilátással és megvilágításban. Az üvegházak a francia "chambre séparée"-ról kapták a nevüket. Ezek azok a kis privát boxok az éttermekben és bárokban, amik az intimitást érzését adják egy vacsorához is, mégha nyilvános helyen is van az ember. Bár a kis házakba jócskán belátni, de a "Serres Séparée"-ra keresztelt üvegkalitkák tagadhatatlanul hangulatosak.

És ezt az étterem előjegyzése is mutatja, mivel a még meg sem nyitott vendéglátóhely megadott időponjai már most teljesen tele vannak májusra és júniusra. A hivatalos nyitás után talán bővítik a foglalási időpontokat, de erről egyelőre még nincs hír.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek