Kétnapos eperfesztiválra várják az eperre éhezőket a pesti oldalon

A városi lakosokhoz most eljönnek az eperföldek. Május 30-án és 31-én (szombaton és vasárnap) 8 órától 15 óráig termelői piac költözik a Dunakorzóra, a Vigadó elötti térre. Az egész terület eperillatú és -színű lesz, így nem lesz könnyű ellenállni a kísértésnek. 

Forrás: Pixabay.com

A piacot a Termelői Kosár portált üzemeltető Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szervezi, és bár a friss eper játssza majd a főszerepet, a kilátogatók találnak a standokon eperből készült szörpöt, lekvárt, üdítőt és különböző epres desszertek is. Sőt, a különleges és ízletes eperbort is megkóstolhatják az érdeklődők - írják a fesztivál Facebook oldalán.

Ha pedig magunk szednénk epret, akkor jó pár Szedd magad földet meglátogathatunk idén is, de figyeljünk rá, hogy a maszk viselése mindegyik helyen kötelező. Ha tudunk, vigyünk magunkkal saját dobozt vagy kosarat, és ne púpozzuk meg nagyon a tálakat, mert összenyomhatjuk az alsó szemeket.

Budapest környékén mehetünk többek között Pilisvörösvárra, Solymárra és Pomázra epret szemezgeti.

A vörösvári Csobánkai útnál elterülő földre nem szükséges az előre bejelentkezés, és ha minden a tervek szerint halad, akkor június 20-ig szabad a vásár. Ugyanez vonatkozik az Erdbeerland Kft. által működtetett solymári és pomázi eperföldekre is. A solymárit a Téglagyári bekötőútnál találják, a pomázit pedig a Kalászi útnál, a Vízművel szemben, illetve egy másikat a Szentendrei út mellett - olvasható a Szedd magad termőföldeket összegyűjtő Gyumolcsvadasz.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek