A világ egyik legaranyosabb asztaltársaságát kapjuk ebben az étteremben

A kijárási tilalom feloldása után Japánban is komolyan odafigyelnek az egészségügyi szabályokra. Így tesz az Itouban található Izu Shaboten Állatkert is: maszkokat oszt a vendégeknek és minden fontosabb helyszínre kézfertőtlenítő adagolókat helyezett ki. Az éttermében is szükséges társadalmi távolságtartást azonban egy olyan megoldással könnyítette meg, ami a legkeményebb szíveket is megolvasztja.

Forrás: © chacha0rca via Twitter

A „GIBBONTEI Forest Animal" nevű étteremben az Állatkert gondoskodott róla, hogy a vendégek megfelelő távolságban üljenek egymástól. Azokat a helyeket, amiket egyelőre nem szabad elfoglalni, nagy és bájos plüss állatokkal töltötték fel. Így mindenki, különösen a gyerekek, biztonságban és kedves asztaltársaság mellett élvezhetik az étkezést - olvasható a Lonely Planet oldalán.

Ahogy a képeken is látszik, az étteremnek "segítő" plüssállatok az állatkert legnépszerűbb emlősei: a kapibarák vagyis a vízidisznók. A kapibarák az Izu Shaboten Állatkert sztárjai, már csak azért is, mert a park szerint ők voltak az elsők, akik kialakították az első meleg vizes kültéri fürdőt (kapibara onsen) az állatok számára.

Az elbeszélések szerint 1980-ban történt, hogy egy gondozó felfedezte, mennyire élvezik az állatok a forró fürdőt, miután belemásztak abba a vízbe, amit ő melegített fel a takarításhoz. A vízidisznó-onsen azóta számos állatparkban megjelent már, és úgy kell elképzelni, mint a hómajmok kicsinyített forrásfürdőit a Dzsigokudani Majomparkban.

Nem véletlen hát, hogy az étteremben megtermett, kedves arcú plüss vízidisznók ücsörögnek vagy nyúlnak el az asztaloknál. De láthatunk mellettük vörös pandákat és bébi zsiráfokat is. Az állatkert egy ikonográfiát is kiadott arról, hogy a vendégek hogyan tartsák egymás közt a biztonságos távolságot: a rajz szerint mindig úgy sétáljanak, hogy baktatni tudjon közöttük legalább két felnőtt kapibara.

Forrás: © chacha0rca via Twitter

A vízidisznó egyébként nagyon kedvelt állat Japánban, Koreában és Tajvanon is. Általános megszólítása Kapibara-san és úgy ábrázolják, mint egy duci virslit, amit semmi nem hozhat ki a sodrából, és a teljes zen nyugalom megtestesítője; amint azt a fenti mandarinos videó is bizonyítja. Rajzolva és plüssként is az egész állat egy hatalmas fej négy apró lábacskával. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek