A világ egyik legjobb étterme burgerezőként kezdi újra

A vírus miatti korlátozások enyhítésével a koppenhágai, Michelin-csillagos Noma - mely mindig ott van a világ legjobb éttermeinek sorában - úgy döntött, hogy újból kinyit a jövő héten. De nem a megszokott 20 fogásos degusztációs menükkel és az előrefizetős asztalfoglalással tér vissza, hanem egy kültéri burgerező és borbár képében.

2010-es felvétel, miután az éttermet a Világ Legjobb Éttermének választotta a S. Pellegrino Worlds 50 Best Restaurants AwardForrás: AFP/Scanpix Danmark/Casper Christoffersen

Ebben az első fázisban az étterem csütörtöktől vasárnapig, 13 órától 21-ig tart majd nyitva és két hamburger verziót szolgál fel. Egy húsosat és egy vegetáriánus változatot, amit a helyi és híres Gasoline Grillel közösen alkottak meg.

A Noma séfje és társtulajdonosa, Rene Redzepi azt írta az Instagramon, hogy az újbóli megnyitás első szakaszában úgy érzik, mindenki számára nyitva szeretnének lenni. "Mindenkinek gyógyulnia kell, szóval igyunk egy jó pohár bort, és együnk egy hamburgert. Mindenkit szeretettel várunk!"

A Noma a weboldalán közzétett nyilatkozat szerint a hamburgereket, beleértve a vegetáriánus változatot is umamiban gazdagon készíti el, lesz bennük egy kis csoda a házi fermentált zöldségek közül és a jó burgerhez házi sütésű buci dukál majd.

Mindezek mellett a tulajdonosok azt ígérik, hogy a normál Noma is visszatér majd a második szakaszban, de a pontos dátumot még nem tudják megmondani. Elmondásuk szerint, ahhoz, hogy a Nomát - ahogy mindenki ismeri - megnyithassák, kell egy kis extra idő a hosszú leállás után. Helyre kell jönnie a csapatnak és a beszállítóknak is - olvasható a Lonely Planet oldalán.

A visszajelzések szerint a legtöbben támogatják az ötletet, és várják a mesteri burgereget Noma-szinten, mások viszont inkább azt várnák el, hogy a megszokott konyha legyen elérhető egy kicsit nyitottabb változatban. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek