Kalandozzunk Villányban online utakon

Amíg Villány is a teljes újranyitásra vár, addig a Mokos Pincészet megragadta az alkalmat és a városban rekedt embereket virtuális túrára invitálta a családi szőlőbirtok, Villánykövesd és Palkonya környékén. Egyelőre három videó érhető el a pince főoldalán, de kedden és pénteken mindig kerül fel egy-egy új túra az oldalra - olvasható a Villányi Borvidék hírlevelében.

A palkonyai gyümölcsöskert és a halastóForrás: Mokos Pincészet / Facebook.com

Az első részt május elsején pénteken láthatták az érdeklődők. A kisfilm Villánykövesdet mutatta be, ahol takaros, színes, apró pincék sorakoznak egymás mellett. Itt található a pincészet egykori szülői háza is, ahol a palkonyai borászat elkészülte előtt, a hátsó részben készítették a Mokos család borait. A második részben a palkonyai halastavakról hallhattunk pár szót.

A tavat és környékét 1998-ban kezdték el kialakítani egy elmocsarasodott területből. Nagyjából két év munkája volt, mire mai formáját elnyerte a tó. Ma édesvízi halgazdálkodást végeznek a területen, ponty, amur, busa és süllő él a tóban és a telelőkben. A gazdálkodás mellett azonban horgászni is lehet.

A harmadik videóval végül a palkonyai gyümölcsöskertekben tehetünk egy sétát, mivel a pincészet nem csak szőlőből készült borokkal, de gyümölcsborok készítésével is foglalkozik. A következő filmet május 12-én 18 órától érhetik majd el azok az érdeklődők, akik virtuálisan is bejárnák Villány vidékét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek