Egy francia sztárséf szerint biztonságosabb étteremben étkezni, mint otthon

  Alain Ducasse francia sztárséf, aki több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa egészen a francia kormányig ment, és azt a véleményét hangoztatta, miszerint biztonságosabb olyan felelősségteljes éttermekben étkezni, ahol minden nap odafigyeléssel és fertőtlenítéssel dolgoznak az alkalmazottak - olvadható a TheNews oldalán. 

  Ducasse egyik leggyönyörűbb étterme, a Restaurant Le Meurice, PárizsbanForrás: Janine Cheung / Flickr / Wikipedia / CC BY-SA 2.0

  Ducasse azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze az ilyen éttermek részleges újranyitását. "Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot" - mondta a sztárséf.

  A cikk szerint a 17 csillaggal rendelkező sztárséfet és más vezetőket a vendéglátószektorból egyenesen Emmanuel Macron államfő fogadta egy privát megbeszélésen.

  A séf elmondta, hogy a kormány meghallotta a szektor képviselőinek véleményét, miszerint a vendéglátás jobb lesz egészségbiztonsági szempontból (mint az otthoni érkezés). "Még meg kell emészteniük a hallottakat, de a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között újranyithatnak" - mondta Ducasse.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!