Hatalmas szabadtéri kávézóvá alakul a litván főváros

  A vilniusi önkormányzat engedélyezte a lépést, miszerint a vendéglátóhelyek, kávézók, bárok ingyen kihelyezhetik asztalaikat közterületekre, megteremtve ezzel a fizikai távolságtartást, de mégis végre megadva a közösségi evés és kávézás hangulatát.

  Forrás: jisoo kim / unsplash

  Az egészségügyi tárca azonban szigorú intézkedéseket hozott a távolságtartási szabályokra. Az üzletekben egyszerre csak korlátozott számú vásárló lehet, a maszk viselése kötelező közterületeken, és a kávézók, éttermek asztalainak két méter távolságra kell lenniük egymástól - adta hírül a The Guardian brit napilap.

  Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő vilniusi óvárosban ez gondot jelentett, mivel szűk utcácskáin szinte alig lehet kihelyezni néhány asztalt, emiatt kezdett el intézkedni a polgármester.

  "A plázák, terek, utcák menti kávézóknak engedélyezzük, hogy ingyen helyezzenek el asztalokat kültéren ebben a szezonban, hogy a karantén idején is folytathassák tevékenységüket" – mondta el a város első embere, de hozzátette, hogy a közbiztonság továbbra is elsődleges szempont.

  A város 18 közterületét, köztük a központban lévő Székesegyház-teret nyitották meg az utcai kávézók, éttermek előtt, és ahogy a nyár közeleg, még továbbiakat nyitnak majd meg. Az intézkedést üdvözölték az üzlettulajdonosok, akik közül több mint 160 jelentkezett a kezdeményezésre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek