Hatalmas szabadtéri kávézóvá alakul a litván főváros

A vilniusi önkormányzat engedélyezte a lépést, miszerint a vendéglátóhelyek, kávézók, bárok ingyen kihelyezhetik asztalaikat közterületekre, megteremtve ezzel a fizikai távolságtartást, de mégis végre megadva a közösségi evés és kávézás hangulatát.

Forrás: jisoo kim / unsplash

Az egészségügyi tárca azonban szigorú intézkedéseket hozott a távolságtartási szabályokra. Az üzletekben egyszerre csak korlátozott számú vásárló lehet, a maszk viselése kötelező közterületeken, és a kávézók, éttermek asztalainak két méter távolságra kell lenniük egymástól - adta hírül a The Guardian brit napilap.

Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő vilniusi óvárosban ez gondot jelentett, mivel szűk utcácskáin szinte alig lehet kihelyezni néhány asztalt, emiatt kezdett el intézkedni a polgármester.

"A plázák, terek, utcák menti kávézóknak engedélyezzük, hogy ingyen helyezzenek el asztalokat kültéren ebben a szezonban, hogy a karantén idején is folytathassák tevékenységüket" – mondta el a város első embere, de hozzátette, hogy a közbiztonság továbbra is elsődleges szempont.

A város 18 közterületét, köztük a központban lévő Székesegyház-teret nyitották meg az utcai kávézók, éttermek előtt, és ahogy a nyár közeleg, még továbbiakat nyitnak majd meg. Az intézkedést üdvözölték az üzlettulajdonosok, akik közül több mint 160 jelentkezett a kezdeményezésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek