Nem vásárolják a világ egyik legjobb sörét a neve miatt

Ideiglenesen leállítják a Corona sör gyártását – jelentette be csütörtökön a Grupo Modelo mexikói sörgyártó. 

Átmenetileg nem menő a Corona sör - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: stokpic

A mexikói kormányzat ezen a héten egészségügyi vészhelyzetet hirdetett és elrendelte a nem alapvető fontosságú tevékenységek felfüggesztését, miután a koronavírus fertőzések száma átlépte az ezret az országban. A csütörtöki adatok szerint Mexikóban 1510-re nőtt a fertőzöttek száma, és a járványban 50 ember vesztette életét - írja a Reutersre hivatkozva a portfolio.hu.

Más oka is van a Corona sör gyártás szüneteltetésének

A szerb 021.rs arról ír, hogy az elmúlt két hónapban, amióta a járvány jelentős terjedésnek indult, a vállalat 132 millió font veszteséget szenvedett. Ez a Corona sör legrosszabb üzlete az elmúlt tíz évben.

A leghíresebb mexikói sör, világszerte 180 országba exportált, az összes sörfogyasztást tekintve pedig 4. a világranglistán. Az Amerikai Egyesült Államokban ez a világ első számú mexikói söre, azonban egy felmérés szerint most az amerikaiak 38%-a mégsem akarja megvásárolni nevéből adódóan. A sör eladásának visszaesésében persze az is közrejátszik, hogy jelenleg nem virágzik az éjszakai élet és az emberek nem járnak szórakozni.

A cég szerint a gyártást vasárnaptól függesztik fel, bár már korábban megkezdték a csökkentését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek