A borkóstolás művészete is házhoz jön karantén idején

    Ha eddig időhiány miatt nem tudunk annyit foglalkozni a borokkal, mint szerettünk volna, akkor most eljött a lehetőség – méghozzá a négy fal között – hogy egy kicsit jobban megismerjük a kedvenc boraink történetét és elkészítésük érdekességeit.

    IllusztrációForrás: Shutterstock.com

    Az online borkóstolókat és előadásokat Laposa Zsófia borász indította el. Bár a márciusi részek már lementek (visszanézhetőek) még van pár érdekes előadás, amibe becsatlakozhatunk. Az első adásokban a Laposa Otthoni válogatás borait vették sorra, aminek borcsomagját utólagosan is megrendelhetjük.

    De ha most nem szeretnénk borcsomagra költeni, akkor csak egy jegyzetfüzet kell majd a következő előadásokhoz. Ezekben már a szőlészet-borászat alapjairól lesz szó, minikurzusok formájában. Az alább látható előadásokat a Laposa Live Facebook oldalán keresztül követhetjük, illetve nézhetjük vissza.

    A közeljövőben elérhető Laposa Live időpontok:


    • Április 1. szerda, 20:00: Online borkóstoló: Laposa Rizling
    • Április 3. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: erjesztés és újborkezelés
    • Április 10. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: a bor harmóniája, palackozás
    • Április 17. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: érzékszervi vizsgálat
    • Április 18. szombat, 19:00: Apukám Világa online borkóstoló és bemutató
    • Április 24. péntek, 19:00: Szőlész-borász alapok: a pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco?

     

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!