1552 segítséggel dolgoznak az egri egészségügyi dolgozókért

Számos kulturális és más szervezet ajánlja fel segítségét a koronavírus-járvány idején: a következő a sorban az Egri Borműhely, ami az egészségügyi dolgozók étkeztetését támogatja.

Az Egri Borműhely és az Eger Lions Club az erejükön felül teljesítő egri egészségügyi dolgozókért fogott össze. Az egyesület borászai összesen 1552 palack bort ajánlottak fel, hogy ezeknek az árából finanszírozzák az 1552 elnevezésű programot, amelynek segítségével támogatják a kórházakban és a mentőállomáson dolgozók étkezését, hogy ők továbbra is a betegekre koncentrálhassanak.

Forrás: Wineglass Com.

Adományozó lehet bárki, aki vásárol az 1552 felajánlott borból, palackonként egységesen 2000 forintos áron. A cél teljesítéséhez bármilyen összeggel hozzá lehet járulni, de palack minimum 2000 forintnyi adományonként vehető át, a vírusfertőzés levonultával.

A borok értékesítéséből várhatóan befolyó mintegy 3 millió forint mellé várják a további felajánlásokat is - közölte a szervezet. Az 1552segítség oldalon olvasható még, hogy a szervezők minden nap előzetesen egyeztetik a szükséges ételmennyiséget a kedvezményezettekkel, így biztosan számíthatnak az ételre, és így nincs pazarlás sem.

A mai napig, március 27-ig az összefogás 188 ebédet eredményezett; a mai napon a Macok és a Senator Ház biztosította az ételt; 38 adagot az egri mentőállomás dolgozói számára.

Címlapkép forrása: Pixabay.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek