Táncházzal, sörlevessel és könyvekkel érkezik az Észt hét

Az Észt hét budapesti nyitóeseményét, amit az Észt Intézet és a Szimplafilm rendez közösen, március 9-én tartják a József Attila Színházban, ahol Siret Campbell darabja, a Beatrice, valamint Martin Algus Valami igazi című műve látható felolvasószínházi formában.

Forrás: Észt Intézet / FB

A színházi programok sora március 10-én folytatódik a Magvető Caféban, ahol a kortárs színdarabok külföldi népszerűsítése lesz a téma. Aki inkább múzeumba járó és debreceni, vagy arra jár, március 9-től 21-ig, annak egy olyan kiállítást ajánlunk figyelmébe, aminek a témája az udmurt beavatási szertartás. A szertartás érdekessége, hogy ezt a beavatási formát már csak egyetlen baskíriai udmurt faluban tartják fenn. A kiállítás a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban tekinthető meg.

Az Észt héten a gyerekek sem maradnak programok nélkül. Március 10. és 22. között ifjúsági és gyerekfilmekkel várják az iskoláskorúakat a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár Közösségi terében, a szegedi Grand Caféban és a Szent Györgyi Albert Agórában, a debreceni AltKözben és a budapesti Kino moziban. Az alkotókedvű gyerekeknek pedig több korosztályban is rajzpályázatot hirdet az Észt Intézet.

De lesz észt nyelvi gyorstalpaló és mini nyelvlecke a budapesti Három Hollóban, táncház Szegeden és a fővárosban, koncert az Opus Jazzclubban, és észt filmhét a budapesti Művész és Kino moziban, illetve a Debrecenben, Szegeden és Veszprémben is – olvasható az esemény honlapján, ahol a napokra lebontott programokat is megtalálják.

Az Észt Hét ideje alatt ebédmenüvel, hagyományos és újszerű észt fogásokkal, sörlevessel, roston sült lazaccal és grillezett zöldségnyárssal vagy vörösáfonyás pohárkrémmel várják a vendégeket Budapesten a Három Hollóban március 16. és 22. között, valamint Debrecenben az Altközben március 10. és 13. között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek