Ezekben az éttermekben hősöknek és mesebeli hercegeknek érezhetjük magunkat

A londoni Sohóban, a Brewer Streeten nyit a Park Row, egy hatalmas étteremkomplexum, aminek a termei egytől egyik a DC képregények főhősei és főgonoszai előtt tisztelegnek majd. Beléphetünk Batman földalatti barlangjába, Joker és Harley Quinn bárjába, vagy Wonder Woman kávézójába.

Penguin Iceberg Lounge látványtervForrás: Wonderland Restaurants Ltd./ Facebook.com

Az első ilyen jellegű étteremcsoportosulás egy hatalmas alagsori területen kap helyet és összesen öt éttermet, három bárt és 330 férőhelyet foglal magába. Az ötlet kitalálója a Wonderland Restaurants csapata, aminek sikerült társulnia a Warner Bros Entertainmenttel és a DC Comicssal, hogy ez a gasztróba öltött filmes élmény létrejöhessen - olvasható a Lonely Planet cikkében.

Az érdeklődők 2020 tavaszától foglalhatnak majd asztalt Bruce Wayne komornyikjának éttermébe, a Pennyworth's-be, ahol a történelmi brit ételeken lesz a hangsúly. A Penguin Iceberg Lounge egy art deco stílusú bisztró lesz, a Harley Quinn témájú pedig egy szórakoztató és játékos változat.

Étkezzenek úgy, mintha egy Warhol alkotásban lennének

Londonban maradva, a híres Tate Modern étterme, a Level 9. már egy ideje minden fontosabb kiállításhoz készül valamilyen passzoló fogással. A múzeum korábbi, nagyszabású Picasso tárlatához igazodva spanyol tojástortilla és aioli, valamint fekete risotto polippal és bacon palacsinta szerepeltek az étlapon.

"A tonhal katasztrófa"Forrás: Level 9 ©Tate Eats / Facebook.com

A közelgő Andy Warhol kiállításra az étterem főszakácsa, Jon Atashroo egy édes és sós snackválogatást állított össze, ami színeiben és állagaiban is hasonlít Warhol "festmény-katasztrófáira". Hogy minden tökéletesen passzoljon, a séf alapos kutatást végzett a művész életével és munkásságával kapcsolatban, csak után kezdte el összeállítani a fogásokat. A Tate Eats legújabb menüsorát 2020. szeptember 6-ig lehet megkóstolni a Level 9. étteremben.

A nevem Inigo Montoya ...

A televíziós fantasy-kalandfilmek egyik legkedveltebb alkotása megannyi bár- és étteremtulajdonost, Airbnb szálláskiadót és esküvőszervezőt megihletett már, hiszen a Herceg menyasszonya című filmnek olyan egyedi hangulata van, amit a mai napig nem lehet teljes egészében lemásolni. A Chicagóban található The Sixth bár azonban megpróbálkozott vele és a visszajelzések szerint egész jól csinálja. 

Forrás: © Sarah Zelman / The Sixth / Facebook.com

A pop-up bár jelenleg az As You Wish (Ahogy kívánod) név alatt fut és szerelmeslevélként fogható fel Rob Reiner 1987-es filmjéhez. A sejtelmesen megvilágított polcok és asztalok tele vannak csillogó tiarákkal, virágfüzérekkel, borostyán és szőlő indákkal, nem is beszélve a nagy formátumú filmes állóképekről és az életnagyságú papír-főszereplőkről, amiket idézetek díszítenek a filmből és az eredi regényből is, amit William Goldman írt azonos címmel.

A bár 55 ülőhellyel rendelkezik érkezési sorrendben, állóhely nincs, a várólista pedig csak akkor lép életbe, ha minden hely betelt. A színes, illatos és nagyon jó nevekkel ellátott koktélokkal teli pop-up vendéglátóhely keddtől vasárnapig tart nyitva és 2020. március 22-ig látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek