Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját

Az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült, valamint a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék részesülhetnek szakmai elismerésben.

Bár a tulipán alakú pálinkás pohárban a legszebb az ital, ma már nagyon sokféle pálinkás készletet kapniForrás: Pixabay.com

A Pálinka Show programját nemzetközi tapasztalatok alapján állították össze. Az eseményen a pálinkás szakma meghatározó képviselői találkozhatnak a kis- és nagykereskedelmi láncok döntéshozóival, hotel- és étteremvezetőkkel, tulajdonosokkal, illetve közvetlenül a minőségi pálinkákat kereső fogyasztókkal is. A rendezvényen Magyarország legjobb pálinkafőzdéit szintén bemutatják - olvasható a közleményben és a Gyulaipalinkafesztival.hu weboldalon.

A kiállításra kerülő pálinkákat és párlatokat előzetes értékelés után Magyarország legjobb pálinkaszakértői, a gasztronómia világának jeles képviselői és újságírók bírálják el. A rendezvény pénteki napján Szakmai Napot tartanak, de a Hunguest Hotel Erkelben megtartott Pálinka Show többi programjára minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Elmarad a 2020-as Gyulai Pálinkafesztivál és a Pálinka Show is!
Gyula város polgármestere és a fesztivál igazgatója úgy döntöttek, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel és a jogszabályi tilalomra figyelve elhalasztják a 2020. április 23. és 25. közöttre tervezett Gyulai Pálinkafesztivált és részeként a Pálinka Show-t is. A következő fesztiválra 2021 tavaszán kerül majd sor.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek