Új Michelinek hullottak a szomszédban

Horvátország két újabb Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott. A novaljai Boskinac és a Korcula-szigeti LD Terrace éttermek egy-egy csillagot gyűjtöttek be, míg a Sibenikben található Pelegrini, a dubrovniki 360º, a Rovinjban található Monte, a zágrábi Noel és a Draga di Lovrana, ami Lovran városában található, megtartották eddigi csillagukat – olvasható a Horvát Turisztikai Közösség tájékoztatójában.

LD Terrace, KorculaForrás: LD Terrace / FB / Press

Az LD Terrace egy igazi high-end hely, ahol a tökéletesre csiszolt a la Carte menüsoron kívül Séf Asztala étkezésre is van lehetőség, illetve ötfogásos degusztációs menüre is. A Séf Asztalánál a hét fogást és a hozzá párosított 8 bort maga a séf, Marko Gajski és a sommelier szolgálja fel, egy kis meséléssel megfejelve az ízélményeket. A tányérokra többek között kerül tengeri sügér sushi, Vénusz kagyló ragú, kacsamáj és galiciai szőke szarvasmarha.

A Hotel Boskinac étterme arra törekedett a csillaghullás előtt is és azóta is, hogy a sziget konyhájának széles és tradicionális tárházát visszaadja, de egy modern csavarral. Az étterem séfje előszeretettel dolgozik friss halakkal és bárányhússal, helyi sajtokkal és prosciutto sonkával, illetve olívaolajjal, a tájon termett fűszernövényekkel és mézzel. Az elsődleges újítást a rusztikus, már majdnem művészi tálalás adja meg.

A novaljai Boskinac étteremForrás: Boskinac.com / Press

A Bib Gourmand listára is felkerült két étterem, a Skoj Tavern (Solta) és a Zlatne Gorice (Varazdin Breg) így Horvátország mostantól 70 Michelin-minősítésű étteremmel büszkélkedhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek