Bazi nagy roma vacsora a belváros szívében

A Konyha 8 nevű tematikus lakásétteremben, ami kulináris és kulturális élmények otthonaként írja le magát március 6-án egy Bazi nagy roma vacsora várja azokat az érdeklődőket, akiknek kifúrja az oldalát, milyen is lehet az igazi cigány konyha.

Forrás: Konyha 8 / Facebook.com

Természetesen, ahogy a krónikák is jelzik, a Konyha 8 vacsoráján is elsősorban a szakács ízvilágát és elképzeléseit ismerjük majd meg, mivel a cigányosan elkészített étel fogalmán még a cigány asszonyok is vitatkoznak – olvasható a magyarkonyhaonline.hu oldalán. De a lényeg, hogy ha cigány ember főz egy vendégnek, akkor mindenét beleteszi az ételbe, ami a kamrában vagy a vidék akad. A kombinálás és a kreativitás a cigány konyha alapja – másnál nem is mernénk belegondolni, hogyan kerülhet egy tányérra a lecsó nokedlivel és rántott hússal.

Ez a kreativitás jelenik majd meg a március 6-i vacsoraesten is, ahol az előétel muzsgyej lesz; ezt a szervezők úgy írták le, hogy egy fokhagymás mártózás az ízek harmóniájában. Főételként "SÁTOROS" kakas paprikást tálalnak majd tépett tésztával és vastag krumplival, desszertként pedig kanalas köttest házi lekvárral. A vacsora ára 13.500 forint egy személyre, amibe beletartozik a vacsorát záró kártyajóslás is, a cigány hagyományokhoz igazodva – írták az esemény Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek