Bűntudat nélkül vághatunk neki ennek a fesztiválnak

Az idei MentesFesztet február 29. és március 1. között rendezik meg az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében. A gasztrofesztiválra kilátogatók több tucat kiállítóval, kóstolókkal, ételkülönlegességekkel és izgalmas előadásokkal találkozhatnak majd. Sőt, a megvásárolt belépőjegyekkel az UNICEF-et és az SOS Gyermekfalvakat is támogatják.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

Már tavaly is beszámoltunk a MentesFeszt programjairól, amik sok érdeklődőt vonzottak az utólagos visszajelzések szerint, így a szervezők 2020-ra is összeállítottak egy színes programot. A fesztiválon a látogatók és a magyar „mentes" irányzatok legnépszerűbb képviselői olyan környezetben találkozhatnak, ami könnyed és színes, de egyben szakmai alapokon is nyugszik – olvasható a sajtóközleményben.

Akár valamilyen ételérzékenység nehezíti a mindennapjainkat, akár diétázunk, vagy úgy döntöttünk, egészségesebben szeretnénk élni, a MentesFeszt mindenkinek lehetőséget ad, hogy összeállítsa az ideális étrendjét. Itt minden, a területhez kapcsolódó fontos magyar márka, üzlet és vendéglátóhely képviselteti magát.

Két szinten, több mint 1200 négyzetméteren nézelődhetünk, kóstolhatunk és piacozhatunk. A gasztrorészen kipróbálhatjuk majd a mentes gofrit, lángost és a vega tempeh Burgert, valamint az erre az alkalomra készült indonéz desszertkülönlegességeket is.

Forrás: MentesFeszt/FB

A szervezők izgalmas előadásokkal is készülnek. Ott lesz például a vendégek között Mosolyka, aki a feszten mutatja be először a Mosolyka Flow Vegán főzési módszert. Szó lesz még a tücsöklisztről, illetve arról is, hogy milyen élettani hatásokkal bír a vegetáriánus étrend a sportolókra nézve. A tejérzékenyek megismerkedhetnek a túró helyettesítésére használható totuval, és bemutatkozik az alakor, az ősmagyar superfood, illetve az immungomba is. Lesz játszóház, gyerekfelügyelet, indonéz főzőshow, indonéz táncosok, zenészek és handpan zenei előadások is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek