Állócsillagokra és új tehetségekre zúdultak a díjak

Az év egyik legjelentősebb gasztronómiai eseményén 10+2 oklevelet adtak át, és az Év Étterme Díj mellett további 11 különdíjat is kiosztottak.

A gála során Életműdíjat kapott Pergel József, akit főpincéri pozíciójában tart nagy becsben a Déryné. A különdíj újdonságok között pedig megjelent az első „zöld" díj, vagyis a Fenntarthatósági Díj, amit egy olyan étterem kapott, ahol egész évben farm-to-table koncepciójú munka folyik. Az elismerést az őriszentpéteri Pajta Étterem séfje, a tavalyi év Ifjú Séftehetsége díj nyertese, Farkas Richárd vehette át.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com

Az idén elsőként adták át az Év Vidéki Étterme Díjat is, amit az encsi Anyukám Mondta érdemelt ki. Az Év szerethető Étterme Díjat pedig a Két Szerecsen Bisztró nyerte el, utánozhatatlan hangulatával.

Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat másodszorra osztották ki a gálán. Itt egy "newcomer" étterem, a Laurel Budapest kreatív fiatal séfje, Mede Ádám lett a díjazott. Az egykori street food díj is új életre kelt. Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjjal, a croissant-jaikról ismert Freyja – the croissont story csapatát tüntették ki. Az Év Cukrászdája Díjat pedig a Mihályi Patisserie vihette haza.

Magyarország top 10+2 étterme között pedig ott volt a helye az idén 30 éves fennállását ünneplő Arany Kaviár Étteremnek és az egyik legújabb Michelin-csillagos vendéglátóhelynek a Babel Budapestnek is. Sárközi Ákos topséf a Michelin-csillagos Borkonyhával és a Textúra Étteremmel is színpadra állhatott, akár csak a St. Andrea Restaurant és az egy-egy Michelin-csillagot hordozó Costes és Costes Downtown éttermek séfje, a Magyarországra 2019-ben végleg visszatért Miguel Vieira – olvasható a gála összefoglalójában, ahol az összes díjazottat megtalálják.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com

Két új étterem is felkerült a 2020-as toplistára: a Tóth Szilárd vezette SALT Étterem, amely az Év Innovatív Konyhája Díjat is elnyerte, illetve az Erdei János és Nicola Portinari vezette Pasztell. A Pasztell egyúttal az Év Legígéretesebb Étterme Díj birtokosa is 2020-ban.

Az Év Séfje DíjatMészáros Ádám, az Onyx séfje vihette haza, a Dining Guide idei fődíját, az Év Étterme Díjat pedig a Stand Étterem nyerte el. Magyarország leghíresebb séfpárosa Szulló Szabina és Széll Tamás azonban még rá is dupláztak a sikerre. Michelin-csillagos Stand Éttermükkel és Bib Gourmand-ajánlású Stand25 Bisztrójukkal szintén a színpadra állhattak a legjobbak közé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek