Hangolódjanak mangalicára a hétvégén

A mangalicafesztivállal kezdődik az idei gasztrofesztiválok sorozata Debrecenben. A február 21–23-ra tervezett gasztro eseményen kistermelők kínálják majd minőségi termékeiket, a város pedig kulturális programokkal járul hozzá a jó hangulathoz.

Forrás: mangalicafesztival.hu/Press

Debrecen azért is fontos helyszíne a fesztiválnak, mert 30 éve itt indult el a fajtamegmentési program, aminek eredményeként ma már 180 tenyésztő összesen mintegy 9 ezer kocát tart, az éves szaporulat pedig eléri a 60 ezret - olvasható a Turizmus.com oldalán.

Nagyüzemi vágóhídon – 90 százalékban Debrecenben – évi 20 ezer mangalicát vágnak le, a többi 40 ezret családi gazdaságokban dolgozzák fel – mondta el a Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke.

A fesztivál egyik attrakciója a fekete mangalica lesz, ami a szőke, a vörös és a fecskehasú mellett először lesz látható a debreceni élőállat-bemutatón. De a gasztro programok mellett kulturális események is lesznek, például a Kerekes Band péntek esti koncertje és a szombati télbúcsúztató maskarádé, amin mindenki részt vehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek