Hangolódjanak mangalicára a hétvégén

  A mangalicafesztivállal kezdődik az idei gasztrofesztiválok sorozata Debrecenben. A február 21–23-ra tervezett gasztro eseményen kistermelők kínálják majd minőségi termékeiket, a város pedig kulturális programokkal járul hozzá a jó hangulathoz.

  Forrás: mangalicafesztival.hu/Press

  Debrecen azért is fontos helyszíne a fesztiválnak, mert 30 éve itt indult el a fajtamegmentési program, aminek eredményeként ma már 180 tenyésztő összesen mintegy 9 ezer kocát tart, az éves szaporulat pedig eléri a 60 ezret - olvasható a Turizmus.com oldalán.

  Nagyüzemi vágóhídon – 90 százalékban Debrecenben – évi 20 ezer mangalicát vágnak le, a többi 40 ezret családi gazdaságokban dolgozzák fel – mondta el a Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke.

  A fesztivál egyik attrakciója a fekete mangalica lesz, ami a szőke, a vörös és a fecskehasú mellett először lesz látható a debreceni élőállat-bemutatón. De a gasztro programok mellett kulturális események is lesznek, például a Kerekes Band péntek esti koncertje és a szombati télbúcsúztató maskarádé, amin mindenki részt vehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!