Ismét megrendezik Miskolc egyik legismertebb gasztrofesztiválját

A korábban kocsonyafarsanggá keresztelt Kocsonyafesztivált a régi nevén, és az alapító-tulajdonos által meghatározott elvek mentén rendezik meg ismét, ezúttal 2020. február 14. és 16. között. A rendezvényen a kocsonyák mellett számos más gasztronómiai és kulturális program is teret kap.
Így az is kiderül majd, hogy miért a béka a másik főszereplője a fesztiválnak, hogyan került bele az avasi borospincében dermedni hagyott kocsonyába, és miért mondják: "pislog, mint miskolci kocsonyában a béka".

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

A fesztivál látványos felvonulással kezdődik február 14-én, ami a Szent István térről indul és Miskolc "ötödik kapuján" áthaladva érkezik meg a Szinva-teraszhoz, ami egy a három színpad közül, ahol három napon át tart a rendezvény. A programsorozaton belül ezúttal szinte minden a szerelemről és a kocsonyáról szól majd. Lesz például bolondos házasságkötés, szíves szalonnasütés, lakatgravírozás, lakatkulcs-dobálás, jégszobor-faragás és -kiállítás, a családokat és a gyerekeket pedig békajelmez-versennyel, kocsonyakvízzel és kocsonyahorgászattal várják.

A zenei felhozatal is emlékezetes lesz: az említett három színpadon 47 zenekar ad koncertet. Fellép mások mellett a Balkan Fanatik, az Anna & the Barbies, a Soulwave, a Bohemian Betyars, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Dirty Slippers, a Müller Péter Sziámi AndFriends, a Bagossy Brothers Company és a 30Y.

A vásárra több mint 130 kiállítót várnak, több "kocsonyapontot" is kijelöltek és idén olyan különlegességeket is megkóstolhatnak majd az ínyencek, mint a halkocsonya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek