Neves zsűritagok tanácskoznak a fiatal séfekről

A S.Pellegrino Young Chef versenyről már több ízben is hírt adtunk itt az oldalon, hiszen magyar vonatkozása is van a fiatal tehetségek versenyének. A szakácsverseny korábban lezajlott régiós döntőin a világ minden tájáról érkező 134 fiatal mutathatta be főzőtudományát élőben. Köztük volt Koppány Levente is Magyarországról, aki a sikeres közép-európai megmérettetés után Milánóban képviseli majd hazánkat.

Forrás: sanpellegrinoyoungchef.com/Press

A régiós döntő is egy neves nemzetközi zsűri előtt zajlott. A milánói „összecsapáson" azonban a továbbjutó 12 döntős a gasztronómia 7 legendás képviselője előtt mérheti össze tudását. A nyertest kiválasztó 'Hét Bölcs' (Seven Sages) szerint a fogás mögött meghúzódó kultúra és etika különbözteti meg a séfet a jövőben – ez alapvető mérlegelési szempont a döntő nyertesének kiválasztásakor – olvasható a sajtóközleményben.

A Hét Bölcs között ott találjuk Mauro Colagreco olasz-argentin séfet, aki három Michelin-csillagos éttermével, a francia Mentonban található Mirazurral a Világ 50 Legjobb Étterme Díj 2019 első helyezettje lett. Andreas Caminada svájci séf és vállalkozó, aki éttermében, a Schloss Schauensteinben megőrizte a három Michelin-csillagos minősítést, 2019-ben pedig elnyerte vele a Világ 50 Legfenntarthatóbb Étterme Díjat. A zsűri tagja Clare Smyth az első női brit séf, aki megszerezte és azóta is tartja a három Michelin-csillagot. 2018-ban pedig Világ Legjobb Női Séfjeként ismerték el. Brit konyhájának alapanyagait hosszas kutatómunka után helyi termelőktől és független kisüzemekből szerzi be, szem előtt tartva az etikus és fenntartható termelés szempontjait.

Koppány Levente 2019-es nyertes fogásaForrás: SPYC-2020

Pim Techamuanvivit a 2017 óta egy Michelin-csillaggal rendelkező bangkoki Nahm étterem konyhafőnöke, illetve a 2015 óta egy Michelin-csillagos Kin Khao és a nemrég újranyitott San Francisco-i Nari étterem séfje és tulajdonosa szintén zsűrizni fog. Ahogy Enrico Bartolini is, aki jelenleg a legtöbb csillaggal rendelkező olasz séf. Étterme, az Enrico Bartolini – Mudec 2019-ben három Michelin-csillagot kapott - ezzel 25 év után újra található három Michelin-csillagos étterem Milánóban. Hitvallása, hogy a kortárs irányvonalat a klasszikussal ötvözze. Manoella Buffara brazil séf, tanulmányait Olaszországban végezte. Manu nevű étterme az Érdemes rá figyelni jelölést kapta a Latin-Amerika 50 Legjobbja 2018-as ranglistán. Gavin Kaysen, a minneapolisi Spoon and Stable étterem tulajdonosa egy tehetséges amerikai séf, aki egyben úttörő vállalkozó is. Kaysen hisz abban, hogy a konyhaművészet területén továbbra is jelentős szerepe van a mentortevékenységnek, ezért elkötelezetten támogatja a fiatal tehetségek következő generációját konyhai készségeik fejlesztésében.

A 2020. május 7. és 9. között Milánóban zajló S.Pellegrino Young Chef 2020 szakácsversenyen bírák a döntősöket három fő területen értékelik majd. Fő szempont lesz a technikai készség, a kreativitás és a személyes hitvallás – ugyanakkor mérlegelik azt is, hogy a jelöltek az étel révén milyen pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek