Magyar tehetség nyerte a S.Pellegrino Young Chef európai döntőjét

Most kaptuk a hírt, hogy miután a közép-európai régió legtehetségesebb fiatal szakácsai tanúbizonyságot tettek kulináris bátorságukról, a megmérettetést Koppány Levente, a Salon étterem sous chef-je nyerte. A zsűri a fiatal séf szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával fogását ítélte a legjobbnak, 135 feltörekvő fiatal séf közül választották ki. Ez pedig azt jelenti, hogy ő vehet részt a S.Pellegrino Young Chef milánói döntőjében 2020. május 8-án és 9-én.

A képen Wolf András és Koppány Levente a Salon étterem sous chef-jeForrás: SPYC-2020

A győzelem jelentőségét növeli, hogy az idei versenyre rekordszámban jelentkeztek a tehetséges fiatal séfek. Tavalyhoz képest 20 százalékkal többen jelentkeztek a 2020-as világversenyre és 10 százalékkal emelkedett a női séfek aránya.

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan neves versenyen, mint a S.Pellegrino Young Chef, én képviselhetem Magyarországot és az egész közép-európai régiót a milánói döntőben. A versenyre készített győztes fogásomban a hal mellé tálalt köret összetevői is a vízparton teremnek, ezzel is azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyire fontos számomra a természet és annak megóvása" – idézi a közlemény Koppány Leventét.

A nyertes fogásForrás: SPYC-2020

Az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díját Łukasz Moneta (Lengyelország) nyerte Tokhal csigával fogásával. A Fine Dining Lovers Közönségdíjat Krzysztof Konieczny (Lengyelország) vehette át Jeruzsálemi articsóka "hal" fogásáért. A S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat Jana Stöger (Németország) kapta, Gyerekként Tirolban elnevezésű tányérjáért. E három díj nyertesei szintén meghívást kapnak a fináléba, hogy találkozhassanak a gasztronómia legnagyobb nemzetközi neveivel. A 2020-as döntővel kapcsolatos híreket és bejelentéseket nyomon követhetik a verseny Facebook- és Instagram-oldalán is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek