Balatonfüreden nemcsak 10 séffel, de egy sárkánnyal is találkozhatnak

Február utolsó napján a balatonfüredi Kisfaludy strand mellett, a parkolóban állítják fel azt a hatalmas sátrat, amelyben tíz híres balatoni étterem séfje süt – főz az odalátogatóknak. A 2020. február 29-i akció célja, hogy egyetlen helyen mutassák be a téli Balaton kulináris kínálatát.

Füred Kapitány mutatja majd az utatForrás: Balatoni Kör

Az ételek mellett ismert borászatok borait is megkóstolhatják az érdeklődők a GasztroPikniken. A régiós összefogással született Balaton borból ingyenes borkóstolót is tartanak a szervezők, sőt még kerítésszaggató balatoni pálinkát is lehet majd tesztelni. Az ételek mellett a hangulatról olyan zenészek gondoskodnak majd, mint a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga, a Bluesberry Band és Dj Rob Lucas – olvasható a sajtóközleményben.

És amíg a felnőttek kóstolgatnak, addig a gyerekek játszhatnak majd a Fanyűvő családi játékparkban, ahol ismét alkalmuk lesz sárkányeledelt készíteni Füred Kapitány, a balatoni mesehős segítségével. Az eledelkészítés alatt arra is fény derül majd, hogyan keletkezett a Balaton és mi köze hozzá egy 24 fejű sárkánynak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek