Videón is mutatjuk a világ legkreatívabb rendezvényét

Az év legkreatívabb rendezvényének választották meg a Brac-sziget mókás világbajnokságát, a nemzetközi olívabogyó szüretelő versenyt. Az elismerést Madridban vehették át a horvátok, a kreatív turisztikai hálózat díjátadó ünnepségén.

Idén is kiderül melyik ország a legügyesebb olívabogyó szüretben - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Yulia Grigoryeva

A Kreatív Turisztikai Hálózat, amely díjazta a rendezvényt, egy nemzetközi szervezet, amely a kreatív turizmus fejlesztésére fektet hangsúlyt. Ezúttal a szakértői zsűri 160 jelentkező közül választotta legjobbnak a horvát Olajbogyó-szüret Világbajnokságot.

A világkupára minden évben számos országból érkeznek csapatok, hogy megmutassák, milyen ügyesek a betakarításban. A gyorsaság, a jó technika és a csapat szervezett együttműködése is fontos szempont a megmérettetésen. A tavalyi rendezvényből egy ízelítő videót is összeállítottak a braciak:

Aki kedvet kapott az olívaszürethez, az ide kattintva be is nevezhet a bajnokságra. Idén negyedik alkalommal szervezik meg a versenyt, amely ezúttal október 4-e és 11-e között lesz Bracon.

Néhány nevezés már érkezett is: magyarok mellett lengyel, szlovák, francia, angol, macedón, német, sőt dél-afrikai jelentkező is van.

Ez számít most a legkreatívabb rendezvénynek a világon, amely innovatív és kreatív módon őrzi a hagyományokat, melyeket ráadásul nem csak a helyiekhez, hanem számos turistához is közelebb hoz - írja a horvát Hr Turizam.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek