Megvannak a hazai Bocuse d'Or-döntősei

Szerda délután óta már biztosak lehetünk benne, hogy kik versenyeznek majd a magyar döntőn 2020 februárjábanolvasható a bocusedorhungary.hu sajtóanyagában. A selejtezőn jelentős előnnyel Veres István nyert, második helyen Palágyi Eszter, harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt végzett. Az első két helyen két olyan séf szerepel – és ez a verseny történetében először fordul elő, – akik jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezették.

Balról jobbra: Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti ZsoltForrás: Magyar Bocuse d'Or Akadémai / press galery

A jelölteknek 3 óra 30 perc alatt kellett elkészíteniük két ételt. A haltéma kötelező elemei a harcsa (hideg vagy meleg előételként), a füstöltmangalica-szalonna, a túró, valamint a házitészta voltak. A hústémához legalább három köretet és egy mártást kellett készíteni. A húsétel fő témája pedig az egész nyúl volt (fej nélkül), amiből a combot, az oldalas-hasaalját, a karajt és májat lehetett felhasználni, ebből két elemet kötelezően. Kötelező elem volt még minimum egyféle Magyarországon termett gomba, valamint a Törley Chardonnay Brut pezsgője.

A kóstolózsűriben a következő szakemberek foglaltak helyet: Szulló Szabina, Barna Ádám, Varju Viktor, Pesti István, Bíró Lajos, Vajna Tamás, Harmath Csaba, Segal Viktor, Danó Zoltán és Sárközi Ákos. A kóstolás és a zsűrizés után Sárközi Ákos jelezte minden tag nevében, hogy esetenként a látvány és az íz nem volt összhangban a fogásoknál, így erre figyelni kell majd, illetve felhívta a figyelmet a harmónia, a kifinomultság és a precizitás fontosságára.

A magyar döntőt a Sirha keretein belül rendezik majd meg Budapesten 2020. február 5-én, a győztes pedig Tallinnba mehet majd tovább, és versenybe szállhat a legjobb európai séfekkel a 2020-as, májusi válogatón.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek