3D-s nyomatással készült finomságok is lesznek ezen a csokikarneválon

A Zsolnay Kulturális Negyedben, 2020. február 8-ra és 9-re tervezett VIII. Pécsi Csokoládé Karneválon húsz - nagyrészt ingyenes - program és az ország minden részéből érkező kézműves csokoládék vására várja majd az érdeklődőket.

Forrás: Pixabay.com

A rendezvényre érkező több mint egy tucat csokoládékészítő jóvoltából azok a látogatók, akik nem csak az íze, de a története miatt is kedvelik a csokoládét - megismerhetik majd az ország és a világ legérdekesebb és ízesebb csokoládéit és elkészítésüknek fortélyait is.

De a karnevál egyik legjobban várt attrakciója minden bizonnyal az a bemutató lesz, amiben a Pécsi Tudományegyetem is részt vesz, és amelynek végén egy 3D nyomtatással készült, ehető csokoládétárgy születik.

A Pécsi Csokoládé Karneválnak lesz egy szakmai része is, melynek során többek között előadást tart a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője, illetve szó lesz a Szerencsi Csokoládégyártás 97 éves történetéről, a 3D nyomtatás szerepéről az élelmiszeriparban, a csokoládépapírok világáról és Venezuela, Brazília, valamint Madagaszkár csokibirodalmáról is.

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak, megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat, a Total Art Egyesület pedig animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel – olvasható a Pécsi Csokoládé Karnevál Facebook oldalon. A rendezvény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf lesz, aki a látogatók előtt készíti el csokoládés ételeit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek