Íme, a világ legdrágább csokoládéja!

  Ezt a csokoládét jelenleg úgy emlegetik a piacon, mint az édességek Dom Pérignon-ját, mivel minőségéért, ízéért és exkluzív megjelenéséért a legtöbben tényleg megadják a legmagasabb árat is.

  Az ecuadori bázisú, To'ak csokoládéüzem "Art Series Blend" elnevezésű táblájának ára egy éve még 300 amerikai dollár körül mozgott. Ma a keresletre válaszolva az ára már 685 dollár (192 000 forint), így ez jelenleg a világ legdrágább csokoládéja. A Fox Business magazin szerint 2020-ra akár egy 1000 dolláros változat is megjelenhet belőle a piacon.

  Forrás: Juancarlosbayas/To'ak Chocolate/facebook

  De mielőtt még odaérnénk, nézzük meg, hogy jelenleg miért ennyire drága és népszerű ez a csokoládé. A cég társalapítója szerint több tényezős az áremelkedés. A gyár minden különleges szériájából csupán 100 darab tábla készül. Ezekhez pedig olyan kakaóbab fajtát használnak, amiről sokáig az a hír járta, hogy teljesen kihalt, de a cég egyedüliként meg tudott menteni pár tövet, és újratelepítette azokat. Ezek után még jön a kakaó érlelése is, ami három évig tart francia konyakos tölgyfa hordókban.

  Forrás: Juancarlosbayas/To'ak Chocolate/facebook

  A 77 százalékos étcsokoládétábla csak ezek után kap formát (egy kakóbabbal a közepén) majd exkluzív fadobozos csomagolást, és olyan kiegészítőket, mint a csokoládé csipesz, a kínálótálca, a tanúsítvány és a térkép. A társtulajdonos szerint az áremelkedés abból is fakadt, hogy a 2018-as évben maradéktalanul elvitték mind a 100 darab csokoládétáblát a megadott 385 dollárért (108 000 forint).

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!