Zenthe tortával ünnepelték a Nemzet Színészének évfordulóját

  A Nemzet Színésze, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulója alkalmából meghirdetett Zenthe 100 emlékév részeként a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház bemutatta a Zenthe tortát, amit a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászat készítette el. A cukrászda 2015-ben és '16-ban is elnyerte az országtorta-díjat.

  A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház tortájaForrás: Salgotarján / Facebook / K.I.

  Az édesség mákos-szilvás ízben került a cukrászda polcaira. Azért választották ezt az ízkombinációt, mert 2020-ban ünneplik a mák orvosi felhasználásának századik évfordulóját is, illetve a szilva hagyományos palóc íz, így nem volt kérdéses a kettő kombinációja – olvasható Salgótarján hírportálján.

  A cukrászda tulajdonosa szerint a finomság illeszkedik Zenthe Ferenc eszmeiségéhez is, mivel ugyanolyan elegáns és egyszerű, mint a színművész személye is volt. A sütemény az ország több kézműves cukrászdájában is megvásárolható lesz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!