Portugália bemutatkozik

„Milyenek vagyunk mi, portugálok – az szavakkal kifejezhetetlen, betűkkel leírhatatlan"

Ezt írta Fernando Pessoa a nagy portugál költő hon szeretett hazájára gondolva, mivel valóban leírhatatlan az a fantasztikus változatosság, sokszínűség, amely ezen a kis területen együtt található. 

Portugália szavakkal kifejezhetetlen, betűkkel leírhatatlan tájaiForrás: --

Észak az égbe nyúló, közel kétezer méter magas zord hegycsúcsok, mélybevesző szurdokvölgyek, napsütötte teraszos szőlőültetvények hazája. A középső terület dimbes-dombos tájait dél felé haladva olajfákkal és paratölgyekkel telehintett síkvidék váltja fel majd még délebbre mandula- füge- és egyéb gyümölcsfákkal borított ültetvények következnek. A déli tengerparton pedig több száz kilométer hosszan elhúzódó óceánparti strandok várják a látogatót. Barangolás egy gyönyörű palota kertjében, mulatozás virradatig Lisszabon egyik vérpezsdítő éjszakai bárjában, gyalogtúra a farkasok és hiúzok lakta hegyekben vagy egy lustálkodással töltött nap egy elhagyatott vidéken, igazi portugál stílusú laza, könnyed hozzáállással mindez igen egyszerű egy olyan országban ahol egy nap leforgása alatt lehet eljutni az egyik határtól a másikig.

A felfedezés úgyszólván e tengerjáró népnek a vérében van. Törékeny karavelláikon, híres portugál hajósok nyitottak utat az óceán új, távoli világok felé, gazdag zsákmánnyal térve vissza Afrikából, Brazíliából és Indiából.

Portugália ezer arcaForrás: --

Lisszabon, Portó, Coimbra, Faro, Évora, Guimaraes, Braga, Óbidos, Fátima... és sorolhatnánk azon városokat, amik külön és együtt méltóan bizonyítják Portugália ezer arcát.

A múlt öröksége mindenütt jelen van – a felfedező utak során zsákmányolt kincsekből épített városokban, a Manuelin stílusban építészeti remekművek díszítésében, de legfőképpen abban nyitottságában, amellyel a portugálok más kultúrák értékeit elfogadják és megbecsülik. Bármerre jár a látogató, barátságos, vendégszerető emberekkel találkozik, akiket mindenekfelett az óceán iránt érzett odaadó imádat jellemez. A portugál nemzet változatos kultúrák találkozásának és összhatásának gyümölcse. Valószínűleg az enyhe kellemes éghajlat miatt olyan nyíltak és könnyedek itt az emberek.

Portugália büszke történelmi múltjára, büszke kulturális örökségére és a mai virágzó, modern intellektuális társadalmára, egyben tágas művészeti életére. A tenger és napimádók több száz kilométer hosszan élvezhetik a napfényt, fürödhetnek, szörfözhetnek, búvárkodhatnak. A sziget szerelmeseinek pedig a gyalogtúrák mellet a csodálatos virág és fauna, egyben csodás panoráma várja az odalátogatókat. Az Azori-szigetek, vagy Madeira egész évben várja a turisták ezreit.

Madeira szigete bámulatos látványt nyújtForrás: --

Kalandra fel tehát, gyönyörű tájak, modern világvárosok, építészeti csodák, mozgalmas nyüzsgő éjszaki élet és még ennél is több vár felfedezni való vár tárt karokkal minket ebben az ezerarcú országban: PORTUGÁLIA

A TAP, Portugália vezető légitársasága és a Star Alliance, a globális légitársasági szövetség tagja, amely 2005 óta nyújt ügyfeleinek világszerte elterjedt szolgáltatásokat. A TAP 1945 óta működő légitársaság és 2019. március 14-én ünnepelte 74.évét.

A TAP központja Lisszabonban van és kulcsfontosságú az európai átszálló forgalomban Afrika, Észak-, Közép- és Dél-Amerika irányába, ahol a TAP kiemelkedik Brazíliában működő nemzetközi vezető szállítóként.

A Tap, Portugália vezető légitársasága 35 országba repül - többek között ilyen csodás helyekreForrás: --

A vállalat hálózatának jelenleg 88 úti célja van, 35 országba repül. A TAP jelenleg átlagosan mintegy 2500 heti járatot üzemeltet 66db modern Airbus gépekkel alkotta flottájával és a TAP Express (leányvállalata) további 21 repülőgéppel, segítik a vállalat regionális hálózatának üzemeltetetését, összességében 89 repülőgép-es flottává egészítik ki.

A TAP a privatizációs folyamat eredményeként jelenleg átfogó szerkezetátalakítási program keretében a hálózati járatok átalakítását, közepes és hosszú távú flottájának megújítását célzó programját 2017-től, így folyamatosan cserélődik majd a géppark az új 320neo, 321neo és 330neo korszerű, gazdaságos és nagyon hatékony gépekkel.

Korszerű, gazdaságos és nagyon hatékony gépekkel repülhetnek az utasokForrás: TAP Air Portugal GSA

A világon először állította forgalomba az Airbus 330-900 neo gépét tavaly decemberben és azóta már 4 másik gép is csatasorba lépett főleg a Sao Paulo, Rio de Janeiro, New York, Boston vonalakon. A júliusi San Francisco, Washington és Chicago járatnyitásokkal ezeket a gépeket átírányítják majd e pontokra.

Budapestre a kisebb törzsű, de hasonlóan korszerű 320-as és 321-as gépek repülnek és három és fél óra repüléssel. Lisszabon könnyen és gyorsan elérhetővé vált a magyar utas közönség előtt immár 15 éve.

Várjuk fedélzetünkön!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek