Amikor a JUH az ász – Húsok az angus marhán és a mangalicán túl

„A JUH Ász. Mindenünk a birka" szlogen alatt futó kampány, amelyet 2019. december 11-én indított el az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség, a juh- és kecskehús fogyasztásának ösztönzését tűzte ki célul.

A kampányindító kóstoltatás december 11-énForrás: AMC sajtófotó

A kampány elsődleges célja, hogy tudatosítsa a magyar fogyasztókban is, hogy a magyar juh- és kecskeágazat hosszú évek óta bizonyítja, hogy jó minőségű és egészséges termékek előállítására képes. Ezt a külföldi viszonteladók visszajelzései is alátámasztják, mivel a kétféle hús alapvetően exportcikk. Viszont egy kis rafinériával és nyitottsággal itthon is könnyedén beilleszthetők az egészséges táplálkozásba.

Magyarországon a juh- és kecsketenyésztés évezredes múltra tekint vissza, ennek ellenére a lakosság juh- és kecskehús fogyasztása elenyésző, ezen húsfélék ismertsége igen alacsony. Pedig a juh- és kecskehúsból készült ételek akár a diétázók étrendjébe is beilleszthetők, hiszen zsírtartalmuk alacsony, tápanyagtartalmuk viszont magas – olvasható az AMC sajtóközleményében.

A 2019. december és 2020. április között zajló kampány során országszerte 10 Auchan áruházban tartanak kóstoltatásokat, az Agrármarketing Centrum pedig számos rendezvényen és külföldi kiállításon népszerűsíti a juh- és kecskehúst.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek