Ez az étlap azt is megmutatja, hol a legjobb a csirkepaprikás

    A szeptemberben megalakult, 12 budai éttermet tömörítő Kés-Villa-Buda összeállított egy olyan, tizenkét fogásos étlapot, amely a magyar konyha legjavát tartalmazza, s amelyben a fogások mindegyike egy-egy egyesületi tagtól származik. Mindezt úgy, hogy az a hazánk ízeire kíváncsi külföldi látogatókat is segítse a tájékozódásban.

    Forrás: Kés-Villa-Buda / Press

    Vagyis az étlap nem csak fogásokat sorol fel, hanem megmutatja, hová érdemes menni egy-egy magyar klasszikusért. Lépten-nyomon felmerül ugyanis a kérdés: hol ehet az ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a borjúpaprikás, hol érdemes csülköt kérni és hova kell elzarándokolni egy tisztességes túrógombócért. A BUDA ÉTLAPJA megadja a választ, és útvonaltervet ad mindenkinek, aki felfedezné a budai gasztronómia legjavát – olvasható a sajtóközleményben. A BUDA ÉTLAPJA megtalálható mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető és továbbadható.

    A Kés-Villa-Buda alapítótagjai:

    - Jardinette
    - Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
    - Mezzo Music Restaurant
    - Spíler Buda
    - Náncsi néni vendéglője
    - Földes Józsi vendéglője
    - Hadik
    - Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
    - Émile
    - Kéhli
    - Pasarét Bisztró
    - Promontor Kertvendéglő

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!