Megint jön a göndör szőrű malacok fesztiválja

Mivel a mangalica már a szívügyünkké vált, a téli programok közül nem maradhat ki. A XIII. Budapesti Mangalica Fesztivált 2020. február 7-9-re tervezik, a helyszín pedig az 5. kerületi Erzsébet tér lesz. A háromnapos, ingyenesen látogatható rendezvény ideje alatt ismét részesei lehetünk annak a fair trade mozgalomnak, amit a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete az előző években elindított.

A mangalica töpi mindenek felettForrás: Mangalica Fesztivál / facebook.com

Ennek a lényege, hogy a kilátogatók közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel. Sok esetben attól vehetik meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült termék lehet jelen a rendezvényen.

A korábbi fesztiválokhoz hasonlóan a mangalica termékek és az élőben is megnézhető vörös, fehér és fecskehasú mangalicák mellett magyar portékák, helyben sült mangalica ételek, egészben sült malac, borok és pálinkák is lesznek a házikókban. A hangulatot pedig a minden évben megrendezett főzőverseny adja majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek