Bemutatkoznak a Balkán legjobb organikus borai Belgrádban

A trendnek, amely már néhány éve jelen van a globális borvilágban, Szerbia, pontosabban Belgrád is hódol a hétvégén - november 30-án szervezik ugyanis a Wine Jam Terroirs 2019 elnevezésű rendezvényt, ahol organikus borokat mutatnak be. A rendezvény helyszíne a Metropol Palace Hotel lesz - írja a szerb Turistički Svet magazin.

Organikus szőlőből készült borokat állítanak ki - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Steve Buissinne

A narancssárga borokat kizárólag organikusan termesztett szőlőből, vagyis szintetikus szerek és műtrágya felhasználása nélkül termelt gyümölcsből állítják elő. 

Az organikus borok a világ minden táján, így a szomszédos Szerbiában is egyre keresettebbek. Az előkelő éttermekben is közkedveltek, ami nem csak egészséges alapanyaguknak, hanem különleges ízüknek és színüknek is köszönhető. A borok gazdag íze és aromája a főszakácsokat is arra inspirálja, hogy hozzájuk passzoló ételeket tervezzenek.  

A 2019. évi Wine Jam Terroirs fesztiválon Szerbia pincészetei mutatkoznak be, amelyek közül többen már nemzetközileg elismertségnek örvendhetnek természetes és narancsszínű boraiknak, valamint őshonos szőlőfajtáiknak hála.  

Ezek általában kisebb családi pincészetek, tehát az általuk előállított bormennyiség sem túl nagy. Bár nagy gazdasági jelentősége nincs az ország számára ezeknek a készleteknek, mégis fontos, hogy ezek a borok a világ elitéttermeiben is megtalálhatók legyenek, és a szomszédos országok is felfedezzék őket.

A rendezvényen a szerb borokon kívül számos külföldi pincészet is képviselteti magát. Szlovéniából, Olaszországból és Horvátországból érkeznek borászok, akik ezt a fajta borkészítést már régóta alkalmazzák. Az első szerbiai hagyományos és narancs bor fesztiválon mintegy 40 kiállító jelenik meg.    

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek