Ingyentorta és ajándékosztás is lesz a gasztrofesztiválon

A helyi ételek és italok fesztiválját, az újévi „Ukus Festet" idén december 7-én szervezik Belgrádban, a Metropol Palace hotelban. A vásárra a Mikulás is ellátogat. 

A fesztiválon több mint 1500 termékből válogathatnak majd az érdeklődők, emellett pedig gazdag program is várja a turistákat, és Szerbia és a régió minden tájáról érkeznek majd gasztronómiai termékek. A rendezvény szülinapja alkalmából egy tortát is felszolgálnak, amit minden jelenlevő ingyen megkóstolhat.

A Mikulás ajándékokat osztogat a gyerekeknek - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: QueenCarolyn

A gyerekek legizgalmasabb programjára délben kerül sor, ekkor érkezik meg a Mikulás, aki az 50 leggyorsabb gyermeknek ajándékot ad.  

A felnőttek különféle előadásokon és workshopokon vehetnek részt, amelyek a gasztronómia jegyében zajlanak. A standok körbejárásával pedig sajtokat, pácolt húsokat, sonkát, házi kolbászt és téliszalámit kóstolgathatnak.Természetes alapanyagú gyümölcsleveket, likőröket és igazi házi borokat is kínálgatnak a turistáknak. A szervezők ígéretei szerint édességből sem lesz hiány: lesznek vásári cukorkák, házi sütemények és torták is.

Aki ellátogatna a szerb főváros gasztrorendezvényére, azt 11 és 20 óra között várják. A belépési díj 250 dinár lesz, ami átszámolva mintegy 700 forint, a 12 éveskor alatti gyerekek viszont ingyen léphetnek be - írja a Turistički Svet magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek