Ismerik a ramen leves anatómiáját? Ha nem, itt az ideje

A Szürreális Ramen estet 2019. nyarán indította el a Gastrofanatics, ami Felhősi Attila és Gátai Dávid közös ötletéből született. A nyári inspirációt az adta, hogy a két kísérletező rájött, a konyhájuk kísértetiesen hasonlít egy ázsiai kifőzdéhez. A titkos pop-up ramen est-sorozat így egy lakásétterem formájában ütötte fel fejét.

A kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

A novemberi négy alkalom amire még lehet regisztrálni Anatomy of Ramen elnevezés alatt fut és arra utal, hogy Attila receptje minden elemében eredeti. Az egyes hozzávalók pácolásától és füstölésétől kezdve a tare, azaz a ramen lelkének hosszadalmas elkészítéséig, az alaplé minden mesterséges ízesítőtől mentes és minimum 8 órát igényel a megalkotása. Mindez a zero waste jegyében történik, vagyis minden alapanyag felhasználásra kerül, hulladék nélkül.

A Konyhakör és a Gastrofanatics pop-up projektjére az egykori Patyolat üzlethelyiségében kerül sor, amit ázsiai levesbárrá alakítanak. Az érdeklődők még a mai napra, november 20-ra is regisztrálhatnak egy tál ramenért, aminek ajánlott ára becsületkasszával 3000 forint. De ha a mai nap már nem megfelelő, akkor 2019. november 21-re, 27-re és 28-ra is bejelentkezhetnek. A regisztráció menetéről és a pontos helyszínről az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak.

A feltálalt ramen pedig a következőképpen áll össze:

Gyömbérrel párolt császárhús
24 óráig pácolt és barackfával füstölt, lágy tojás
Korianderrel és zöldségekkel felfőzött tare
Ramenben párolt, füstölt shiitake
Ötlisztes, házi készítésű ramen tészta (gluténmentes)


Az alternatív verzióként pedig vegán ramen is választható

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek