Még van idő kilátogatni erre a nagyszabású kézműves sörfesztiválra

Az osztrák „sörösök" a szakma osztálytalálkozójának is nevezik a bécsi Craft Bier Festet, amit 2019. november 22-23-án rendeznek meg a Marx Halléban. A kézműves sörök fesztiválján mintegy száz régi és új sörfőzde mutatja be hagyományos és új főzeteit a nemzetközi publikumnak.

Kézműves sörök fesztiválja a bécsi Marx HallébanForrás: ©Craft Bier Fest / Christoph Adamek

Itt mutatkozik majd be először a bécsi Illegal Brewing, amely az Austrian Beer Challenge-en, az osztrák sörfőzdék országos bajnokságán két díjat is bezsebelt. De nemcsak Bécsben, hanem Alsó-Ausztriában is nagy a mozgolódás kézműves sör fronton. Először prezentálja söreit az osztrák főváros közönségének például az allentsteigi Brauviertel, akik felső erjesztésű angol sört, ale-t készítenek számtalan variációban. De a kézműves sörök fesztiválján debütál a kottingbrunni Mei Durscht és a ramplachi Zeiserl is – olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében és a craftbierfest.at oldalon is.

A kétnapos fesztivál vendége Finnország lesz, aminek fiatal sörfogyasztási hagyományai ellenére elképesztő gyorsasággal alakult ki gazdag és változatos sörpiaca. A fesztiválon, a Marx Halléban tíz finn kézműves sörfőzde mutatkozik majd be, és hogy tökéletes legyen a finn életérzés, jellegzetes röviditalok és ételek is társulnak majd a sörökhöz. A Craft Bier Festre a belépő 10 euró – a kétnapos jegy pedig 16 euróba kerül -, ami magában foglalja a kóstolópohár árát is.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek