Ebben a koktélbárban bepillanthatunk a jövőnkbe, és nem is akárhogyan

A The Alchemist Old Street nevű londoni koktélbár nemrég útjára indított egy úgynevezett „De Ja Brew" koktéllevél olvasó élményprogramot. A bár egyébként is híres művészi, sőt színpadiasnak mondott koktéljairól és italokkal kapcsolatos élménycsomagjairól, a tealevél jósolás lehetősége azonban a törzsvendégeket is meglepte.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com

Ráadásul a projektet rögtön nagyban kezdik, ugyanis a profi tealevél jóst Gail Hartot kérték fel, hogy az elkövetkező hat hétben, minden szerda este tartsa meg a „De Ja Brew" szeánszot. Tehát azok a koktélkedvelők, akik éppen Londonban járnak, vagy oda készülnek, szerdánként bepillanthatnak a jövőjükbe is, és remélhetőleg nem csak másnaposságot látnak majd benne – olvasható a Lonely Planet cikkében.

A jóslást egyébként egy különleges koktél elfogyasztása előzi meg, amiben megfelelő arányban tealevél is található. A hírek szerint a szeánsz 15 euróba kerül és tartalmazza a koktélt, illetve egy 15 perces jóslási ceremóniát Gaillel. A szeánszokra ajánlott az időpontfoglalás a bár honlapján keresztül.

Múlt, jelen és jövő is ott van a csészénk alján!

A tealevél-jóslás folyamata a 17. században jelent meg Európában, miután holland kereskedők megismerték és magukkal hozták a tudást Kínából. A kínai jövendőmondók azután fedezték fel a teában rejlő titkokat, miután újra és újra visszatérő mintákat fedeztek fel a csészék alján maradt levelekben. A mintákat később már értelmezni kezdték és próféciákként tekintettek rájuk, melyek vonatkozhattak a múltra, a jelenre és a jövőre is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek