Bocuse d'Or – Már versenyben van a magyar csapat

Pohner Ádám és a magyar csapat ma reggel 8:10-kor kezdte meg a munkát a versenyboxban. A hírek szerint a csapat magabiztosan dolgozik, de a zsűrizésben történt egy változás. Az eredeti felállás szerint Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke zsűrizte volna a hústálakat a szakácsverseny keddi és szerdai lyoni világdöntőjében, de hirtelen megbetegedése miatt nem tudja betölteni ezt a szerepet; legalábbis a keddi napon semmiképpen. Ezért a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás vette át – írták a Magyar Bocuse d'Or Akadémia kedd reggeli sajtóközleményében.

Kora reggeli nagy munkábanForrás: Bocuse d'Or/facebook.com

És nem csak ez volt a meglepetés. Amint már korábban is írtuk itt az oldalon, idén a szabályzaton is változtattak a szervezők, ugyanis 2019-ben nem egy meglepetés alapanyaggal kellett szembenézniük a csapatoknak, hanem a chartreuse elkészítésével.

Team Hungary, reggel 8:10-es kezdésselForrás: Bocuse d'Or/facebook.com

A 24 döntős csapatnak ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel készül. A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán, Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) az első, keddi nap reggelén rajtolt. A tizenkét versenyző ország listáján a magyarok kezdtek másodikként, olyan esélyesek között, mint az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata.

Nyitókép forrása: Le Fotographe / Bocuse d'Or / facebook.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek