Horvát borok és Zé Feszt is lesz a II. Adventi Borszalonon

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol számos hazai és külföldi pincészet borait, mintegy 200 tételt, valamint más kiállítók termékeit (sajtokat, hústermékeket, csokoládékat, kekszeket és más helyi különlegességeket) kóstolhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők. A pécsi adventi időszak legjelentősebb társasági eseményének részeként rendezik meg a Littke Palace-ban a második Zé Fesztet, egyben itt adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is - olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: Adventi Borszalon

Az Adventi Borszalont tavaly rendezte meg először, de már ekkor 60 kiállító jelent meg az eseményen. Idén közel 100 kiállító érkezését jelezték a szervezők, akiken keresztül elsősorban a régió mutatkozik majd be, vagyis pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatokkal találkozhatnak nagyobb számban, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Montenegróból és Romániából is.

Az egynapos, 2019. december 7-re tervezett rendezvényen adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészete, étterem és szálláshelye díjakat is, illetve megrendezik a Borszalon részeként a második Zé Fesztet is, ami a Pécsett nemesített zé-fajták (zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz) termelőinek találkozója. A borszalonnak helyt adó Littke Palace Látogatóközpont a pécsi pezsgőgyártás emblematikus színhelye, az ide szervezett eseményre 5900 forintos áron kaphatók elővételi jegyek, amiből 1000 forint le is vásárolható a helyszínen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek