Három nap a balatoni bor, a gasztronómia és a mulatság jegyében

A Balatonfüredi Szüreti Fesztivál ideje alatt, a majdnem egy kilométer hosszú Tagore sétányon felsorakoznak a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb borászai. A 2019. október 18-20-i rendezvényen ott lesz például Figula Mihály legendás olaszrizling és rosé boraival, Kálmán József Arias pincészete, amely idén elnyerte az „Év Bortermelője" címet, a Lídia Borház a Pinkyvel és a Petyával, vagy a Koczor Pincészet, amely a rizlingek mellett furmintot is kínál – olvasható a Turizmus.com oldalán.

Forrás: ILOVEBalatonfüred / redphoto.hu / Facebook.com

A borok mellett lehet majd válogatni finom étkekből is. A Horváth-ház biztosra megy a csülök, tepsis krumpli, párolt káposzta trióval. A Vitorlás Étterem pedig harcsát füstöl és elkészíti legendás töltött káposztáját. A Sparhelt Bisztró mangalica tarját tálal szalonnás savanyú káposztával, míg a kovászos kenyeret a Péklány Kézműves Pékség adja hozzá. Emellett idén is megrendezik a sütiversenyt sós és édes kategóriában.

A nagy evések után táncolásra is lesz lehetőségünk, mivel Erdélyből érkezik a Heveder zenekar, és ott dübörög majd a színpadon a Besh o droM is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek