Kecskékkel, sajtkészítéssel és honfoglaláskori ételekkel készül ez a kis gasztrofeszt

  A kisteleki Sajt- és Gasztronómiai Fesztiválon, illetve Mezőgazdasági Kiállításon a húsz évvel ezelőtti sajtkészítés hegyi hagyományaiba pillanthatunk be a szervezők által, 2019. október 19-re tervezett programokon. De a Szeged közelében fekvő település gasztronómiai kalandozásokat is ígér, nem csak fejtágítást.

  A kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

  Ha ellátogatnak a rendezvényre, a kiállítóknál a tehén-, kecske- és birkatejből készült sajtok mellett találnak majd házi gyümölcsleveket, mézeket és lekvárokat is. Ráadásul kulturális programok is színesítik a kóstolgatás idejét: lesz a nap folyamán néptáncbemutató és játékos kézműves foglalkozás a gyerekeknek, illetve a Kerecsényi Íjász Egyesület tagjai is ellátogatnak Kistelekre, hogy honfoglaláskori viseletben, gabonaőrleményekből készült ételeket kóstoltassanak – olvasható a Turizmus.com oldalán.

  A Szent László téren kültéri kemencékben sülnek majd a hagyományos házi kenyerek és szabadtéri főzőcskézésre is lesz lehetőség; a nap pedig szakácspárbajjal zárul a sportcsarnokban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!