Új találmány hódít Olaszországban: a tésztaszívószál

  Az olaszok egyik szimbóluma, a pasta, azaz a tészta lehet a megoldás a műanyag hulladék csökkentésére. Őrült sebességgel terjed néhány olaszországi bár kezdeményezése, ahol műanyag szívószálak helyett tésztaszívószállal kínálják az innivalókat – olvasható a Boredpanda cikkében.

  Olaszország, tésztaszívószálForrás: Stroodles/Facebook

  Érdekes módon már létezik is egy cég, a Stroodles, amely tartós tésztaszívószálakat készít. A cégalapító Maxim Gelmann szerint minél hidegebb az ital, annál hosszabb ideig, akár egy órán át használhatók az amúgy íztelen tésztaszívószálak. Amikor a vendég kiitta poharából az utolsó cseppet is, simán kidobhatja a szívószálat a szemetesbe.

  A cégvezető büszke találmányára, ami hozzájárulhat a műanyag mennyiségének csökkentéséreForrás: Stroodles/Facebook

  Gelmann hosszú távon szeretne hatást gyakorolni az emberek gondolkodására, hogy megértsék: sok ilyen apró változtatással, rengeteget tehetnek a környezetük megóvása érdekében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!