Otthoni sörfőzők figyelem, még lehet jelentkezni a sörversenyre

  Az otthoni sörfőzők versenyét idén második alkalommal szervezik meg. A II. Soproni Sörversenyre egy különleges sörfajtával, a hop lagerrel lehet nevezni. A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását. A tavalyi győztes, Stubna Ágoston receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második verseny kihirdetésével egyidőben kerül a hipermarketek polcaira.

  Forrás: pixabay.com

  A szervezők a Soproni Sörversenyt annak érdekében rendezik meg, hogy izgalmas lehetőséget nyújtsanak azoknak is, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főznek is. A pénzdíj mellett a nyertes receptje alapján elkészülhet a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

  A versenyre hop lager kategóriában várnak söröket: a kiírás szerint a recept legyen könnyen fogyasztható, és azoknak a sörkedvelőknek is kielégítse az igényeit, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni. A hop lager egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez adják a komlót, így az illóolajok nem forrnak el és az izgalmas komlós jegyek a sörben maradnak. A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromára számíthatunk egy hop lagernél – olvasható a közleményben és a verseny oldalán.

  Az otthoni sörfőzők 2019. október elsejétől kezdve két hónapon át küldhetik be a mintákat a Sopronihoz. Ez idő alatt a sörbírák jelentkezését is várják a szervezők, a kiválasztottak részt vehetnek majd a legjobb hop lagerek értékelésében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!