Eljött a szarvasgomba ideje – Még mini gasztro fesztet is rendeznek neki

Az ínyencek kedvencének számító szarvasgomba akkor bukkan fel a gasztro-fanatikusok radarján, amikor ősszel lehullanak a levelek, és a legmegfelelőbb a talaj a különböző gombaféléknek. A világban számos szarvasgomba fesztivállal találkozhatunk ebben az időben, most pedig egy itthoni minifesztivált ajánlunk a figyelmükbe. Az Erdei és szarvasgomba fesztet a Pancs Gasztroplaccon rendezik meg 2019. október 13-án, 9 órától 14 óráig – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Forrás: Pancs Gasztroplacc / Facebook.com

A rendezvényt egy az egyben ezeknek a különleges alapanyagoknak szentelik a szervezők és egyúttal szeretnék megmutatni azt is, hogy ezek az exkluzívnak számító gombák hogyan emelhetőek be a mindennapok ételeibe. A megjelenő termelők között találkozhatunk majd számos gombaszakemberrel, és -kiállítóval, akiket bátran bombázhatunk kérdésekkel is.

A rendhagyó piaci ebédet a Triffla gombabolt készíti majd. A menün szerepel egy kávés-konyakos erdei gombapörkölt bográcsban, illetve megkóstolhatunk egy-két érdekes bonbont és sört is, mint például a homoki szarvasgombás bonbon, vagy Reketye Zoli szarvasgombás porter próbafőzete. A pörkölthöz és a szarvasgombás zsíros kenyérhez a kenyeret Szabi A Pék süti majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek