Ezeken az osztrák fesztiválokon szívvel-lélekkel ünneplik a gasztronómiát

Ha nagyon spontán utaznánk, akkor még van két napunk megszervezni egy sajtolimpiai látogatást. A 25. alkalommal megrendezett Nemzetközi Alpesi Sajtolimpiát Galtürben tartják 2019. szeptember 28-án. Ezen a napon az Alpok legjobb sajtkészítői találkoznak a településen, hogy elnyerjék a megtisztelő sajtolimpiai díjat. Az idei megmérettetésen 90 alpesi sajtgyártó mutatja be termékeit. Érkeznek finomságok Tirolból, Vorarlbergből, Sazburg tartományból, Dél-Tirolból, Allgäu-ból, Lichtensteinből és Svájcból is. A látogatók megkóstolhatják és helyben meg is vásárolhatják a különféle sajtokat.

Levanttali AlmafesztiválForrás: austria.at / FB

Karintia legnagyobb Almafesztiválján is részt vehetünk, ha 2019. szeptember 28-29-énSt. Georgen im Lavanttal felé visz az utunk. A kétnapos rendezvényen igazi osztrák fesztiválhangulat várja majd a látogatókat koncertekkel, sok gyerekprogrammal, finom almás ételekkel, almaszépségversennyel, almavásárral a legfinomabb helyi almafajtákból és helyben nevezős ügyességi versenyekkel, hogy senki ne unatkozzon.

Nincs még egy olyan hely, mint Wildschönau, ahol a Krautinger nevű répa (nem a húslevesbe főzött sárgarépa) állna a középpontban. Ebből főzik a közösség híres, azonos nevű pálinkáját, ami egy igazi unikum és ezt a gyökérfélét ünneplik a Krautigerwoche elnevezésű fesztiválon is. A 15. Krautingerwoche Wildschönau 2019. szeptember 22-én kezdődött és egészen 2019. október 6-ig tart. A fesztivált együtt rendezik a település éves kulturális- és gasztronómiai fesztiváljával is, így a helyi gazdák nem csak pálinkát, hanem mindenféle répából készült specialitást is kínálnak a látogatóknak. De lesz nagy közös piknikezés, gyerekjátékok, koncertek és vásár is.

Egynapos Polentafesztiválon vehetünk részt Nötsch városkájában a Gailtal vidékén. A településen már negyed évszázada rendezik meg minden év októberében a Polentafest. Az idei programokat 2019. október 5-re tervezik. A polentával foglalkozó gazdák ezen a napon már hajnalban a tűzhely mellett állnak, hogy már délelőttre elkészüljenek az első finomságok a látogatóknak. Lesznek különféle édes ételek és sokféle sós polenta specialitás is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek